Rakentamisen kasvu jatkui

RAKENTAMISEN KASVU jatkui Suomessa vuonna 2018. Talouden hyvä vire tuki edelleen uudisrakentamista, myös korjausrakentaminen jatkoi kasvuaan. Kasvussa korostuivat pääkaupunkiseutu ja muut kasvukeskukset. Rakentamisen kasvu näkyi myös talotekniikan urakoinnissa, joka kuitenkin on jälkisuhdanteista suhteessa rakentamiseen. Ylläpito- ja huoltopalveluiden markkina pysyi vakaana.

Kuuntele myös LVI-TU:n puheenjohtaja Heikki Pesun ja toimitusjohtaja Jari Syrjälän keskustelu alan suhdanteista, tuloksentekokyvystä ja näkymistä.

Laajentuminen Ruotsiin

Suomen lisäksi palvelemme asiakkaitamme Venäjällä, Pietarissa. Laajenimme tilikauden päättymisen jälkeen Ruotsiin ostamalla Göteborgin alueen johtavan putkiurakointi- ja huoltoyritys Kungälvs Rörläggerin. Kungälvs Rörläggerin toimintaan kuuluu vahvan putkiosaamisen lisäksi Göteborgin alueella toimiva noin 20 henkilöä työllistävä sähköurakointi ja -huoltoliike Inter El AB. Yhtiö työllistää 240 talotekniikan ammattilaista ja sen vuoden 2018 liikevaihto oli 46 miljoonaa euroa. Yritysosto on ensimmäinen askel kohti tavoitettamme tarjota asiakkaillemme myös Ruotsissa kaikki talotekniset palvelut kiinteistön koko elinkaarelle.

TILAUSKANTA KASVOI

Tilauskantamme kasvoi 10 prosenttia edellisvuodesta. Kaudella solmittiin useita merkittäviä talotekniikkaurakoinnin sopimuksia. Vuoden 2018 liikevaihto oli 397 miljoonaa euroa, josta 56 % tuli kiinteistöpalveluista ja 44 % talotekniikkaurakoinnista. Konsernin kannattavuus heikkeni edellisestä tilikaudesta, ja käyttökate oli 14 miljoonaa euroa.