Puhumme liiketoimintasi kieltä

Talo on tekniikkalaji, jossa yhdistyy rakennustyyppien ja eri alojen erityistarpeiden tunnistaminen, asiakaslähtöinen toimintatapa ja ammattitaito eri tekniikan lajien osalta. Vuosikymmenten mittainen laaja-alainen kokemuksemme tuo tehokkuutta ja säästöjä asiakkaillemme.

ARE ON alansa markkinajohtaja Suomessa. Asiakkaamme saavat meiltä talotekniikkapalvelut kiinteistön koko elinkaarelle. Työskentelemme tiiviisti yhdessä asiakkaidemme kanssa löytääksemme parhaat ratkaisut, oli kyseessä sitten toimisto, hotelli, sairaala tai teollisuuslaitos.

2018 oli kasvun vuosi ylläpitoratkaisujen osalta. Vahva jalansijamme toimisto- ja liikekiinteistöjen ylläpidossa vahvistui useiden paikallisten ja valtakunnallisten sopimusten myötä. Esimerkkejä onnistumisista vuonna 2018 olivat muun muassa yhteistyön laajeneminen Senaatin ja Antiloopin kanssa sekä koko Suomen kattava sopimus Hesburgerin ravintoloiden teknisestä ylläpidosta.

Kulunut vuosi kasvatti toimintaamme merkittävästi sairaalakiinteistöjen parissa. Meidät valittiin talotekniikkakumppaniksi allianssimallilla toteutettaviin Kuopion, Vaasan ja Lapin Sairaanhoitopiirin sairaalahankkeisiin. Toimisto- ja liikekiinteistöjen talotekniikkaurakoinnissa saavutettiin merkkipaalu, kun saimme Helsingin Pasilan Triplasta Aren historian suurimman kerralla tilatun urakan. Sensus-talotekniikkajärjestelmällä toteutettavat toimistokiinteistöt ovat osa massiivista Tripla-hanketta, jonka eri aiheissa olemme olleet mukana hankkeen alusta asti.

Vihreitä ja viihtyisiä kiinteistöjä toteutimme perinteisten järjestelmien lisäksi myös uusiutuvien energiaratkaisujen avulla. Suomen suurin aurinkosähköasennusliike meistä tuli S-ryhmän hankkeen myötä. Hankkeessa vastasimme 40 S-ryhmän myymälän katolle tulevien aurinkosähköjärjestelmien asennuksista.

Yhteistoiminnalla tuloksia

Tavoittelemme tiiviitä kumppanuuksia, joiden avulla voimme tuottaa lisäarvoa asiakkaillemme ja kehittää samalla omaa toimintaamme. Seuraamme asiakkaidemme tyytyväisyyttä säännöllisesti.

Aren asiakastyytyväisyys säilyi vuonna 2018 hyvällä tasolla. Nettosuositteluindeksi NPS, eli Net Promoter Score oli 26. Saimme asiakkailtamme erityiskiitosta luotettavuudesta, asiakaslähtöisyydestä ja liiketoiminnan ymmärryksestä.

 

TRIPLA WORKERY

Talotekniikka täytyy toteuttaa kustannustehokkaasti ja järkevästi niin, että tiloja pystytään muokkaamaan joustavasti ilman isoja ja kalliita muutoksia. Are on pystynyt tarjoamaan tähän luotettavia ratkaisuja.

PEKKA LUUKKONEN 
TUOTANTOJOHTAJA, YIT

KOLMEN TOIMISTORAKENNUKSEN muodostama Workery Pasilassa oli vuonna 2018 Aren historian suurin kerralla tilattu urakka (18,5 M€) ja myös laajin Sensus-talotekniikkajärjestelmällä toteutettava kokonaisuus.

Pasilan Triplaan kohoaa uuden työn keskittymä. Noin 50 000 m2 Workery valmistuu keväällä 2020, ja siitä tulee yli 3 500 ihmisen työpaikka. Are toteuttaa Stogen, Feskarin ja Keski-korttelin muodostaman toimistokokonaisuuden talotekniikan.

Are vastaa lisäksi Triplassa pysäköintilaitoksen ja uuden Pasilan joukkoliikenneaseman sähköurakasta sekä Mall of Triplan LVI-urakasta, liiketilojen sähköurakasta sekä tapahtuma-alueen LVIS-urakasta.

TURUN TEKNOLOGIAKIINTEISTÖT

Are isona toimijana pystyy vastaamaan toiminnalle asetettuihin tavoitteisiin. Kun töitä tehdään aidosti yhdessä ja kaadetaan perinteiset raja-aidat, päästään asioita kehittämään täysin uudella tavalla.

OLLI ROSENBERG
PALVELU- JA KIINTEISTÖJOHTAJA,
TURUN TEKNOLOGIAKIINTEISTÖT

TURUN TEKNOLOGIAKIINTEISTÖT OY on Turun tiedepuistossa toimiva kiinteistösijoitusyhtiö. Are on tehnyt Teknologiakiinteistöjen kanssa tiivistä yhteistyötä jo usean vuoden ajan ja vastaa kokonaisvaltaisesti kiinteistöjen talotekniikkaratkaisuista ja huoltotoiminnasta.

Turun Teknologiakiinteistöt omistaa 11 kiinteistöä, joiden kiinteistömassa on yhteensä 140 000 m2. Yhtiö tarjoaa opiskelu- ja työskentelypuitteet tuhansille käyttäjille. Modernien toimitilojen lisäksi yrityksen tavoitteena on kehittää koko alueen toimintaa.

Are vastaa talotekniikkaratkaisujen ja huoltotoiminnan lisäksi myös tekniikan modernisointi- ja uudishankkeista. Tuorein rakenteilla oleva kohde on vuonna 2020 valmistuvan Kupittaan Kampus, jonka talotekniikan Are toteuttaa Sensus-talotekniikkajärjestelmällä.

KUOPION YLIOPISTOLLINEN SAIRAALA

POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRI uudistaa voimakkaasti Kuopion yliopistollista sairaalaa, josta tulee yksi Euroopan moderneimmista sairaalakeskuksista. Are on toteuttanut Kuopion yliopistolliseen sairaalaan muun muassa sähkö-, ilmanvaihto-, putki- ja lämpöjohtourakoita.

Aren tekijäporukalla on hyvä ymmärrys sairaalaympäristön reunaehdoista: sairaala-toiminta on aina numero yksi. Are on onnistunut hyvin, tyytyväisiä ollaan.

MIKKO HOLLMÉN 
KIINTEISTÖJOHTAJA, 
POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRI

Kuopion yliopistolliseen sairaalan tehdyistä urakoista viimeisimmät valmistuivat vuoden 2018 aikana. Are on ollut mukana muun muassa sairaalan peruskorjauksen 1. vaiheen sähkö-, ilmastointi- ja putkiurakoissa sekä päivystyspoliklinikan peruskorjauksen sähkö-, putki- ja ilmanvaihtourakoissa. Näissä tavoitehintaisissa urakoissa Are vastasi suunnittelun ja hankintojen ohjauksesta. Monivuotisen projektin töiden yhteisarvo nousee yli 33 miljoonaan euroon.

Urakoinnin lisäksi Aren ylläpito- ja huoltopalveluilla on ollut yhtäjaksoinen puitesopimus Kuopion Yliopistollisen sairaalan kanssa vuodesta 2003 alkaen. Aren pitkäaikainen huoltokokemus on tuonut arvokkaan lisän urakointihankkeisiin, kun talo tunnetaan läpikotaisin.